Uleiurile de parfum – daunatoare pentru lumanarile parfumate?

Uleiurile de parfum – daunatoare pentru lumanarile parfumate?
Pentru a crea un acord armonios, parfumul contine trei note si se echilibreaza prin a se combina perfect intre ele.

Notele de varf reprezinta de obicei 15-25% din parfum si sunt ceea ce mirositi prima oara, apoi tind sa se evapore mai repede decat celelalte note.

Notele de mijloc, se mai numesc si note de inima, constituie 30-40% din parfum si alcatuiesc corpul parfumului. Le puteti simti dupa ce notele de varf s-au “stins”.

Notele de baza confera parfumului “puterea de mentinere” si sunt de obicei 40-55% din parfum. Fara notele de baza, parfumul s-ar evapora rapid si nu ar mirosi suficient.

Lumanarile parfumate au doua etape de miros: la rece – cold “throw” – parfumul pe care il emana cand nu sunt aprinse,  sau la cald - hot “throw” – parfumul pe care il emana cand lumanarile ard.

Cand facem lumanarile parfumate, topim ceara la o anumite temperatura, dupa care adaugam parfumul  si amestecam cateva minute, pana se omogenizeaza, apoi turnam in recipiente.

Sunt doua tipuri de parfumuri pentru lumanari: uleiurile parfumate si uleiurile esentiale.

 
  1. Uleiurile parfumate – sunt uleiuri care au fost fabricate pentru a crea un anumit parfum. Ele pot fi realizate din compusi naturali sau sintetici si sunt adesea un amestec al celor doi.
 


Aceste uleiuri permit crearea de mirosuri pe care nu le puteti obtine numai cu uleiuri esentiale.

Sunt uleiurile parfumate sigure?

Ele pot fi fabricate din sute de compusi diferiti. Unii sunt mai siguri decat altii. Deoarece exista atat de multe amestecuri posibile diferite, uleiurile de parfum sunt administrate de Asociatia Internationala a Parfumurilor (IFRA).
 
IFRA supravegheaza aceste amestecuri pentru a lua toate masurile de precautie ca sunt sigure pentru folosinta. De asemenea monitorizeaza si siguranta pentru mediu, pentru a proteja planeta.

In cea mai mare parte, uleiurile parfumate sunt sigure, dar uneori vin cu adaosuri care nu sunt neaparat sanatoase, cum ar fi parabenii.  Cel mai bine este sa va informati inainte si sa alegeti o lumanare de inalta calitate care pune sanatatea pe primul loc, astfel incat sa stiti ca lumanarea pe care o ardeti nu va cauzeaza niciun risc neasteptat. Din fericire, toate lumanarile noastre pe care le turnam la Flame Boutique sunt realizate cu uleiuri parfumate vegane, fara parabeni si aprobate de IFRA.

 
  1. Uleiurile esentiale - alternativa la uleiul de parfum este uleiul esential, care este o esenta aromatica extrasa din plante.
 
 

Cu toate ca sunt naturale si ofera beneficii terapeutice, exista mai multe dezavantaje ale utilizarii lor in lumanari:
  • Deși uleiurile esențiale sunt excelente pentru aromoterapie, este posibil să nu fie cea mai bună alegere într-o lumânare, deoarece prin ardere isi pierd din beneficii. Uleiurile esențiale funcționează cel mai bine prin propagarea printr-un difuzor sau prin pulverizare dintr-o sticluta.
  • In timp ce ofera un parfum intens cand nu ard, in momentul aprinderii isi pierde din intensitate. 
  • uleiurile esentiale nu o varietate de mirosuri precum uleiurile parfumate. De exemplu nu exista ulei esential ‘pumpkin spice’ sau ‘turta dulce’.

In concluzie, exista o multime de mituri despre uleiurile parfumate si cele esentiale. In timp ce uleiurile esentiale sunt 100% naturale, nu sunt sustenabile si eficiente pentru lumanari. Uleiurile parfumate (cele care au certificat de conformitate IFRA) sunt sigure, ofera o varietate mult mai larga de arome, sunt mult mai rentabile ca pret si foarte eficiente atunci cand le folosesti in lumanari.


O zi aromată să ai! 😊
 

Suport clienti 9:00 - 19:00

0726123938 contact@flame-boutique.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!